Wednesday, June 15, 2011

Tetamuku dari Macau, China

As Salam dan salam sejahtera semua...

Dalam pukul 7.00 malam tadi, En. Chin Yow dari Taman Desa Kebudayaan Gunung Rapat menelefon saya memberitahu bahawa tetamu telah sampai di hadapan homestay. Tetamu homestay saya kali ini hanya 3 orang sahaja iaitu terdiri dari 2 orang perempuan dan seorang lelaki dari Macau. Mereka menempah untuk 2 malam berada di Homestay De Rasi.Saya dan suami bergegas ke sana dan berkenal-kenalanlah kami. Terasa kelakar juga, kami ini bersembang umpama ayam dan itik. Suami saya tersenyum panjang kala tetamu lelaki beriya-iya bercakap dalam bahasa Cina. Nasib baik ada En. Chin merangkap jurubahasa. Agak saya dia mesti ingatkan suami saya ini orang Cina, Cina sawa matang kulitnya.

Saya membawa tetamu perempuan melawat setiap bilik di bahagian atas dan menerangkan serba sedikit kemudahan yang ada di homestay ini. Setelah itu kami mengisi Perjanjian Penyewaan Homestay De Rasi, Ampang Ipoh Perak dan kata En. Chin mereka mahu ke Pasar Malam Rapat Setia untuk mencari buah durian. Esok pula mereka mahu berjalan-jalan ke Pangkor.

Harapan saya moga mereka selesa dan berpuas hati semasa menginap di Homestay De Rasi dan gembira melawat negara kita, Malaysia.

Sekian, jumpa lagi. 


"KESELESAAN ANDA KEUTAMAAN KAMI"

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...