Thursday, March 29, 2012

Tempahan Last Minute..As Salam semua...

                  Kali ini saya ingin berkongsi pengalaman dengan tetamu saya yang telah menyewa Homestay De Rasi pada 26hb-28hb Mac 2012 yang lalu iaitu untuk tempahan 2 malam. Beliau adalah En. Mohd Khairulnizam Bin Yusuf, rakan sepejabat saya. Dan minggu ini juga adalah minggu terakhir dia berada di Ipoh ini. Beliau mengambil keputusan untuk 'berundur' dari Ipoh untuk menetap bersama-sama isteri beliau di Bandar Muadzam Shah, Pahang setelah hampir setahun memegang pingat PJJ (pasangan jarak jauh)...hehehe..

 
 
               Ceritanya, dalam pukul 5.30 petang 26hb Mac itu (Isnin), dia menelefon saya bertanyakan adakah homestay saya kosong pada malam itu. Katanya dia ingin menempah homestay saya semalam untuk kegunaan makcik-makciknya dari Kelantan. Saya yang dalam perjalanan pulang ke rumah terus berjanji untuk mengambilnya di Caltex TC dan terus kami menuju ke homestay. Bagi saya sebagai tuan rumah, sebaik-baiknya tetamu telah melihat atau 'melawat' dahulu luar dan dalam homestay sebelum memberi persetujuan untuk menempah homestay ini.
 
                Kata persetujuan dicapai, makanya lebih kurang dalam pukul 8.30 malam maka sampailah tetamu saya di Homestay De Rasi hasil dari tempahan last minute petang itu. Rupa-rupanya 2 buah keluarga sepupunya (muda-muda belaka) yang sampai, dan bukan ler makcik-makcik, hehehee...
 
                  Mulanya berjanji semalam, dan esoknya mereka bercadang hendak mandi-manda di Lost World Of Tambun. Sampai di sana pula LOWT ini tutup, dan barulah saya tahu LWOT ini tutup hari Selasa. Oleh yang demikian mereka mengambil keputusan untuk menginap semalam lagi di homestay.
 
                 Bagi saya dan suami, kami amat mengalu-alukan kedatangan tetamu kami ke Homestay De Rasi. Kami sedaya-upaya menyediakan kemudahan yang termampu dan moga tetamu-tetamu kami gembira dan selesa semasa menginap di sini.
 
 
Sekian, jumpa lagi.
 
 
 
''KESELESAAN ANDA KEUTAMAAN KAMI "
 
 
 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...