Wednesday, May 30, 2012

Tempahan En. Mohd Kamal

As Salam dan salam sejahtera....

               
                  Apa khabar semua? Doa saya semoga kalian dalam keadaan sihat walafiat hendaknya. Saya di sini biasa-biasa sahaja, siang sibuk dengan urusan pejabat dan dari petang ke malamnya pula kelam-kelibut dengan urusan rumahtangga dan anak-anak. Kini sudah masuk bulan Mei 2012, bulan yang memberi kenangan manis buat diri saya dan suami. Apa yang manisnya, cuba cerita sikit Yong....

                    Pada 16 Mei setiap tahun kita akan menyambut Hari Guru, namun bagi saya inilah tarikh pertama saya bergelar seorang ibu dengan selamat melahirkan cahayamata perempuan pada tahun 2002 yang lalu. Kiranya 2 peristiwa dalam satu tarikh, Selamat Hari Guru dan Selamat Ulang Tahun Kelahiran buat Nur Huda Aqilah. Sekarang 'anak mama' sudah besar, sudah 10 tahun. Gambarnya ada di bawah ini.


                                       
                        .....semasa Majlis Khatam Al-Quran pada 11 Mac 2012....


                                 
 .....jalan-jalan bersama opah, pak/emak andak, nyah  dan atuk (kopiah putih) di Melaka.....

           
                Berbalik kita kepada cerita Homestay De Rasi pula. Pada bulan Mei tahun 2012 ini, kami menerima tetamu dari tempahan En. Mohd Kamal Bin Shafei dari Persiaran Halaman Ampang 1, Taman Ampang Indah, Ipoh. Beliau dan isteri telah melawat homestay saya pada 14hb Februari yang lalu dan terus membuat tempahan untuk 26hb Mei 2012 bagi tempoh semalam. Mereka menempah untuk kegunaan keluarga bakal menantunya, jika tidak silap saya dari Pahang (maaf dipinta jika saya silap dengar yer...).

               Tugas mengambil dan memulangkan semula kunci homestay telah diamanahkan kepada anak lelaki beliau iaitu Muhammad Syafiq. Baguslah begitu, ada pembahagian tugas lebih-lebih lagi pada masa yang 'kritikal sibuk'. Bila sumber manusia digunakan sebaik mungkin, semua kerja berjalan dengan lancar dan teratur.

               Terima kasih kepada En. Mohd Kamal dan isteri atas pemberian cenderahati tempohari. Doa saya semoga kehidupan pasangan pengantin sentiasa dilimpahi rahmat dan perlindungan dari Yang Esa.Sekian, jumpa lagi.... '' KESELESAAN ANDA KEUTAMAAN KAMI "
 
 
 
 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...