Tuesday, October 19, 2010

Kemudahan Tetamu

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.
Di sini saya sertakan lagi gambar-gambar kemudahan yang terdapat di Homestay De Rasi, Ampang Ipoh Perak. Semuanya untuk kegunaan dan keselesaan tetamu semasa menginap di sini.


Tikar plastik sedia untuk dihamparkan, tempat simpanannya di belakang pintu Bilik Kenanga (bilik bawah).

Saya sediakan 2 helai, sehelai mempunyai 2 keping dan sehelai lagi mempunyai 3 keping. Selesa, memang selesa jika dibentangkan di kawasan dapur. Makan-makan sambil bersembang sesama saudara-mara, meriah gituuuu...


Homestay De Rasi juga menyediakan 2 buah Toto untuk kemudahan tetamunya. Toto ini disimpan di dalam almari di Bilik Mawar dan Melor. Setakat ini 12 biji bantal dan 8 helai selimut disediakan di sini termasuk 2 buah Comforter.

Jadi jika bilangan tetamu melebihi 10 orang, termasuklah kanak-kanak tidak menjadi masalah untuk tidur dan berehat dengan selesa dan nyaman. Jika diperlukan Toto lagi pun boleh disediakan dengan bayaran RM20.00 sebuah. Sila tempah awal ya...


Mesin basuh automatik LG 6.5KG. Tempatnya di bahagian belakang rumah (bahagian berbumbung), belakang Bilik Kenanga. Hanya masukkan kain baju tetamu dan tekan sahaja suis ON dan START, segalanya selesai anggaran dalam tempoh 45 minit. Setakat ini serbuk pencuci disediakan, selagi stok masih ada.
Tuan/puan sekalian,
Kadar sewaan masih dikekalkan iaitu RM250.00 untuk semalam walaupun musim cuti sekolah. Sila buat tempahan awal untuk jaminan tempat anda sekeluarga berehat dan bermalam sebelum atau selepas menghadiri majlis perkahwinan dan sebagainya.

Sila hubungi 013-3923739 jika tuan/puan berhajat untuk menginap di Homestay De Rasi, Ampang Ipoh Perak.

Sekian.

" KESELESAAN ANDA KEUTAMAAN KAMI"

2 comments:

  1. kemudahan ini untuk keselesaan tetamu homestay

    ReplyDelete
  2. kat mana nak sidai bajunya kak

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...