Friday, October 22, 2010

Selamat Pengantin Baru

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.

Saya mengucapkan Selamat Pengantin Baru buat Miss Choo dan suami. Mereka mengadakan Majlis Perkahwinan sebelah pihak perempuan di Ampang, Ipoh pada 17hb Oktober 2010 yang lalu. Homestay De Rasi menjadi pilihan sebagai tempat penginapan untuk keluarga adik-beradik pengantin lelaki dari Jasin, Melaka.

Sehari sebelum tetamu sampai, Miss Choo menghubungi saya bertanyakan bilangan selimut dan bantal, maklumlah tetamu dari jauh dan mempunyai enam orang tetamu kecil iaitu kanak-kanak. Seperti yang saya maklumkan sebelum ini, insyaallah homestay ini sangat selesa dan terbaik untuk 4 buah keluarga (anggaran 15 ke 20 orang tiada masalah). Ditambah lagi dengan 2 buah Toto yang gebu dan bersih, pastinya tidur mereka dibuai mimpi-mimpi indah.

Selain bantal, selimut dan Toto, Homestay De Rasi juga menyediakan 3 helai sejadah untuk Muslim menunaikan solat. Tanda kiblat diletakkan di ruang keluarga. Tidak ketinggalan sabun May di setiap bilik airnya untuk kemudahan para tetamu homestay. Perkhidmatan di homestay ini hampir menyamai kemudahan di hotel tetapi bayaran sewa di sini amat berpatutan. Dengan kadar sewa RM250 semalam, kemudahan Homestay De Rasi ini mampu dinikmati oleh setiap lapisan masyarakat Malaysia.

Jumpa lagi.

"KESELESAAN ANDA KEUTAMAAN KAMI"

1 comment:

  1. Semoga tetamu2 homestay de rasi merasa selesa dan puas hati. Semoga homestay de rasi akan lebih maju dimasa depan

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...