Tuesday, July 17, 2012

Tempahan dari Bos..As Salam semua..

               Agak lama juga Homestay De  Rasi ditinggalkan kesepian, siangnya sunyi dan malamnya kekosongan, tiada peneman. Tuan Rumahnya bersenang-lenang berehat di rumah sendiri, tiada aktiviti mengemop lantai, menyapu habuk, memasang cadar dan sarung bantal. Hujung minggunya pula kami sekeluarga berjalan-jalan, memanaskan enjin Cerry...hehheee..
 
 
Kesepian dan kesunyian itu hanya sementara sahaja, lebih kurang 11 hari sahaja. Makanya pada pertengahan bulan Julai iaitu pada 14hb Julai 2012 bertandanglah 9 orang tetamu ke Homestay De Rasi. Mereka bermalam di Ipoh ini setelah menghadiri majlis perkahwinan saudara mereka di Seri Iskandar.
 
 
              Tetamu saya kali ini diketuai oleh En. Wan Md Suhaimi B. Wan Hassan dari Taman Guru Kg. Panti, Kota Bharu, Kelantan. Petang itu mereka sampai dengan menaiki 2 buah kenderaan, kata mereka lagi akan ada lagi tetamu yang masih dalam perjalanan ke homestay. Tidak mengapalah, yang penting mereka selamat sampai ke homestay dan berehatlah di situ sebelum balik semula ke Kelantan.
 
  Tuan/puan, penginapan tetamu saya kali ini adalah atas tempahan Pn. Hjh. Haslina Yusuf, bos saya di pejabat.
 
 
 
 


                 Teringat saya semasa mula-mula beliau menelefon saya bertanyakan Homestay De Rasi. Dia terus menyebut nama penuh saya dahulu, apa lagi terkejutlah saya. Saya terus bertanya siapa gerangannya di sana dan bagaimana dia tahu nama penuh saya. Laa.....nie Haslina ler, katanya....
(maafkan saya yer, tak cam suara Pn. Hjh. awal-awal lagi....)
 
 
               Terima kasih diucapkan kepada Pn. Hjh. Haslina di atas kepercayaan yang diberikan kepada saya, buktinya beliau membuat tempahan tanpa sebarang 'lawatan'. Dan yang pastinya homestay saya ini berdekatan dengan kawasan rumahnya, serta berhampiran pula dengan Lebuhraya Utara-Selatan. Mudah dan senang untuk saudara-maranya untuk balik semula ke negeri Kelantan Darul Naim.


Sekian, jumpa lagi. 
 

'' KESELESAAN ANDA KEUTAMAAN KAMI "

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...