Monday, May 2, 2011

Majlis ReUnion

Assalamualaikum dan salam sejahtera....

Kali ini, 30 April hingga 1 Mei 2011, Homestay De Rasi menerima tetamu istimewa, ya...istimewa kerana mereka ini adalah kawan lama saya setelah hampir 23 tahun berlalu. Kami dulu sama-sama bersekolah di SEMJO Tanjong Malim, Perak. Bermula dari tingkatan 1 hingga ke tingkatan 3, dan selepas SRP (sekarang ini dikenali sebagai PMR) mereka ini tergolong insan-insan terpilih untuk melanjutkan pengajian tingkatan 4 dan 5 di SMT Persiaran Brash, Ipoh.

Mereka akan mengadakan RU sesama mereka dan antara 'orang kuat' RU kali ini adalah Cik Norli Binti Mat Noh dan En. Asmadi B. Mohd Ishak. Nampaknya persiapan mereka untuk majlis ini seumpama ingin mengadakan majlis perkahwinan, siap ada berbagai-bagai cenderahati dan t-shirt. Jadi di homestay ini mereka bersiap-siap segala keperluan sebelum bertemu dan berkumpul sesama mereka di dewan sekolah SMT Jln Brash.

Sempat juga saya bersembang-sembang dengan rakan saya, Cik Tun (emmm!!!!!....semakin lawa dan ayu dia ya...), tidak disangka dapat juga mengimbau kenangan lama-lama dahulu. Cepat dan pantas dunia ini berlalu, insyaallah lain kali kita berjumpa lagi. Sebelum terlupa, saya juga mendapat cenderamata, terima kasih banyak-banyak Cik Norli, lain kali singgahlah lagi di sini.

                                                       'Cute' mug ini...sayang hendak dipakai...

Sekian, jumpa lagi.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...