Thursday, June 7, 2012

Tempahan Kedua Cik Thila...
As Salam dan salam sejahtera,                  Setelah tetamu saya dari tempahan Pn. Ju keluar maka pada esoknya, 3hb Jun 2012, sekali lagi tetamu dari tempahan Cik Thila masuk ke Homestay De Rasi, Ipoh. Kali ini untuk kegunaan saudara-maranya yang datang bersama-sama meraikan hari bahagianya. Untuk tempahan bulan Februari dahulu diadakan majlis pertunangan, maka kali ini tibalah pula majlis perkahwinannya. Cik Thila telah awal-awal lagi menempah homestay ini setelah tempahan bulan Februari dahulu. Ceritanya ada di SINI.


               Doa saya semoga Cik Thila dan suami sentiasa berbahagia dan gembira selalu. Mereka mengadakan majlis perkahwinan di Dewan Banquet, Bangunan Perak Darul Ridzuan. Tentu hebat bukan....


               Saya sertakan gambar bangunan ini untuk tatapan tuan/puan sekalian.
Sekian, jumpa lagi...


'' KESELESAAN ANDA KEUTAMAAN KAMI "

Wednesday, June 6, 2012

Tempahan awal Jun 2012Assalamualaikum semua...


      Sedar tak sedar, kita telah masuk ke bulan Jun 2012. Enam bulan pertama tahun 2012 telah kita lalui, tinggal lagi enam bulan untuk kita bertemu dengan tahun 2013. Jika ingatkan semula kenangan lama, terasa cepat masa meninggalkan kita. Masih terbayang lagi peristiwa 'bersejarah' dalam hidup saya, tanggal 16hb Jun 1999 iaitu hampir 13 tahun yang lalu. Bermulanya sebuah kehidupan ke alam pekerjaan, semasa itu terasa indahnya dunia kerana impian telah menjadi kenyataan...heheheee..( terasa jiwang la pulak..)

              Pada 2hb Jun yang lalu, Homestay De Rasi telah menerima tetamu dari negeri Pahang Darul Makmur. Tempahan ini telah dibuat oleh Pn. Zuraini (Pn. Ju) pada 15hb Februari yang lalu iaitu lebih kurang awal 4 bulan dari tarikh masuk. Pn. Ju dan suami En. Rahim telah melawat homestay ini dan setelah mereka berpuas hati barulah mereka membuat tempahan. Mereka menempah homestay ini sebagai tempat persinggahan keluarga menantu sempena majlis perkahwinan anak sulung mereka pada 3hb Jun yang lalu.

             Cerita mereka lagi, semasa majlis pertunangan anak mereka dahulu, (tarikhnya saya sudah lupa) Pn. Ju ada menelefon saya bertanyakan Homestay De Rasi. Makanya pada masa itu dengan dukacitanya saya memaklumkan bahawa tarikh tersebut telah ditempah oleh orang lain. Susulan dari peristiwa itu, Pn. Ju dan suami bertekad untuk menempah awal kerana mereka sangat berharap untuk menempatkan keluarga menantu mereka di homestay saya ini. Katanya lagi homestay saya ini selesa, luas dan sejuk, maklumlah lokasinya terletak di depan padang, angin sentiasa keluar masuk.

           
              Kunci homestay telah diambil oleh anak Pn. Ju, Nurfayyadhah tepat jam 2.00 petang Jumaat itu. Senang hati saya jika kunci telah diserahkan kerana tidak perlu tertunggu-tertunggu kedatangan tetamu. Harapan saya semoga semua tetamu yang hadir selesa dan gembira semasa menjadi tetamu Homestay De Rasi.

              Ucapan Selamat Pengantin Baru buat Fazdlinda dan Firdaus, semoga berbahagia sehingga ke akhir hayat...aminnn..


Sekian, jumpa lagi.           '' KESELESAAN ANDA KEUTAMAAN KAMI "
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...