Friday, November 19, 2010

Selamat Pengantin Baru Nadia

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua..

Apa khabar kalian, moga sihat dan berbahagia hendaknya. Tidak terlambat jika saya mengucapkan Selamat Hari Raya Aidiladha untuk yang bergelar Muslim. Tentunya kisah pengorbanan Nabi Ibrahim dan anaknya Nabi Ismail menyentuh perasaan kita semua. Bagi yang telah menunaikan ibadah Haji pasti dapat mengimbas kembali sejarah ini.

Di sini juga saya mengucapkan Selamat Pengantin Baru buat Zyadatul Nadia Binti Zainudin dan suami dari Taman Ipoh Jaya, Ipoh. Mereka diijabkabul selepas Asar tadi. Doa saya hendaknya Nadia berbahagia sehingga ke anak cucu dan selagi nyawa dikandung badan. Kebahagiaan ini satu anugerah Ilahi, sentiasa berdoa dan berusaha untuk mencapainya.

Nadia menempah Homestay De Rasi untuk 2 malam, khas untuk keluarga kakak dan abang. Mereka telah berkeluarga dan lebih selesa bermalam di homestay. Mungkin sudah menjadi kebiasaan sekarang ini, jika ada sebarang majlis keramaian seperti majlis perkahwinan, lebih mudah menginap di homestay. Dapat berkumpul sesama sanak-saudara dengan aman dan damai. Tidak perlu lagi berhimpit-himpit hendak melelapkan mata serta berbaris panjang jika untuk menunaikan 'hajat' atau pun mandi. Semuanya tersedia di homestay, bagi Homestay De Rasi pula dengan 4 buah bilik tidur dan 4 bilik air serta kawasan dalamnya yang luas, saya yakin tentunya tetamu akan selesa.

Pagi tadi juga saya menerima tempahan untuk 3 malam bermula pada 30 Disember 2010 hingga 2 Januari 2011. Tetamu saya ini terus membayar deposit setelah melawat ruang atas dan bawah Homestay De Rasi. Saya pasti mereka berpuas hati dengan semua kemudahan yang disediakan dan ada memberi cadangan agar meletakkan sebuah mikrowave untuk kegunaan tetamu memanaskan makanan. Ini kerana Homestay De Rasi tidak menyediakan dapur untuk memasak, dan alasan saya atas perkara ini tentunya untuk keselesaan tetamu juga.

Untuk itu jika saudara-saudari berminat untuk menginap di sini, di Homestay De Rasi, saya selaku Tuan Rumah sangat mengalu-alukan kedatangan kalian, lihat dahulu sebelum membuat keputusan. Sila hubungi talian 013-3923739 untuk melawat dan menetapkan tempahan anda di Homestay De Rasi, Ampang Ipoh Perak.

Sekian, jumpa lagi.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...