Saturday, October 1, 2011

Tempahan Pn Carol Chong

Salam semua...

              Pada 25hb Sept. hingga 27hb. Sept. 2011, Pn Carol Chong telah menempah homestay untuk tempoh 2 malam. Katanya untuk kawan kepada neneknya. Saya telah berjumpa dan bersembang dengan nenek Pn Carol ini. Orangnya sangat ramah, fasih berbahasa Melayu dan begitu 'friendly'. Nenek ini telah beberapa kali menempah homestay saya ini, katanya dekat sangat dengan rumahnya, kemas dan selesa.
              Pn. Carol mengambil kunci pada hari Ahad, 25hb. Sept. 2011 jam 11.00 pagi seusai saya mengemas homestay ini. Pn. Carol terpaksa mengambil kunci homestay lebih awal dari waktu yang ditetapkan iaitu selepas jam 2 petang. Ini adalah disebabkan dia perlu keluar atas urusan peribadinya walaupun tetamu akan sampai lebih kurang jam 1.00 tengahari. Dalam hal ini, bagi pihak saya ianya boleh dirunding demi kebaikan bersama.


            Harapan saya semoga semua tetamu Homestay De Rasi ini selesa dan gembira semasa menginap di sini. Saya juga mendoakan agar saya diberi kesihatan tubuh badan yang baik demi memastikan kelancaran perjalanan homestay ini.

Sekian, jumpa lagi.


''KESELESAAN ANDA KEUTAMAAN KAMI "

Monday, September 26, 2011

Majlis Perkahwinan Anak En. Cheow

Salam semua..

              Kita sambung lagi cerita Homestay De Rasi. Pada 17hb. September 2011 yang lepas, En. Cheow Kin Ming dari Pekan Razaki telah menempah homestay untuk satu malam. Saya ingin memperkenalkan bahawa En. Cheow ini adalah bapa saudara kepada Miss Choo.

              Miss Choo ini jiran dan kawan saya dari taman sebelah sahaja. Rumah dia dan homestay ini hanya beberapa tapak sahaja, jadi dia hanya berjalan kaki untuk ke Homestay De Rasi ini.

             En. Cheow dan isteri menempah homestay ini untuk saudara-maranya bagi meraikan majlis perkahwinan anak lelakinya, manakala menantu perempuan pula berasal dari Kulim, Kedah. Dengan menempah homestay ini, soal penginapan saudara-maranya telah selesai. Saudara-mara juga selesa untuk tidur-baring, bersembang-sembang tanpa mengganggu rumah pengantin.                    
                  Syukur saya kepadaNya di atas ketentuan Ilahi ini. Setelah lebih setahun berlalu semasa saya bercadang untuk membuka perkhidmatan homestay ini pun tujuannya adalah untuk memberi kemudahan kepada masyarakat.

                  Ini kerana saya sendiri pernah mengalami saat-saat sukar dan perit bertandang ke suatu tempat dengan keadaan kami bersesak-sesak di dalam sebuah rumah 2 bilik. Doa dan harapan saya moga selepas ini kita diberi kehidupan yang lebih baik dan sempurna.

Sekian dahulu untuk kali ini, kita jumpa lagi.


''KESELESAAN ANDA KEUTAMAAN KAMI "
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...