Friday, November 4, 2011

Rangkuman 3 kumpulan tetamu homestay...

Salam semua...

               Selepas menerima tetamu dari tempahan Cik Loh pada 7hb Okt lalu, Homestay De Rasi mengalu-alukan juga kehadiran semua tetamu dari tempahan En. Cris Ng (8hb Okt -semalam), En. Salleh (28hb Okt - semalam) dan En. Hong Chee Khen (30hb Okt - semalam).

              En. Cris Ng ini sangat ramah orangnya. Dia telah menjadi tetamu homestay ini pada bulan Okt. tahun lepas atas tujuan yang sama juga dengan tahun ini. Tuan/puan nak tahu apa tujuannya menempah homestay ini, dia dan kawan-kawannya akan menyertai pertandingan berbasikal dari Simpang Pulai ke Cameron Highland. Cerita lebih lanjut, tuan/puan boleh layari Kerja Gila.               Pada 28hb Okt pula, En. Salleh telah menempah homestay ini untuk kegunaan kawan-kawan ibu saudaranya yang bernama Pn. Aziah Binti Abu Bakar. Suami Pn Aziah ini seorang anggota polis yang telah bertukar tempat kerja dari Terengganu ke Batu Gajah. Untuk itu, mereka mengangkut barang-barang dan perabot dengan menggunakan 2 buah lori polis dan sebuah van. Maka parkinglah sebuah van di dalam 'porch' homestay, manakala 2 buah lori polis pula diletakkan dengan selesa di hadapan homestay, bersebelahan padang.

              Saudara-mara En. Hong Chee Khen pula menginap di homestay ini pada 30hb. Okt untuk meraikan majlis perkahwinan En. Hong dan isteri. Saudara-maranya dari Air Tawar, Perak tiba jam 2.00 petang dan terus berehat di homestay menanti majlis bermula 7.00 malam. Walaupun En. Hong menempah homestay untuk tempoh semalam tetapi sauadara-mara tidak tidur di homestay ini. Selepas habis majlis, mereka bersiap-siap dahulu di homestay untuk terus pulang ke Air Tawar.

             Sekian untuk kali ini, kita jumpa di lain keluaran untuk saya ceritakan pengalaman dengan tetamu homestay untuk tempahan bulan Nov dan Dis. 2011 pula.


''KESELESAAN ANDA KEUTAMAAN KAMI "


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...