Tuesday, February 1, 2011

Selamat Tahun Baru Cina

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Tinggal 2 hari lagi masyarakat Cina akan menyambut kedatangan Tahun Baru Cina, saya dengan ini mengucapkan Selamat Tahun Baru buat semua tetamu dan juga bakal tetamu homestay saya terutama dari kaum Cina. Pada 3hb Februari ini juga tetamu saya berbangsa Cina dan mereka menempah untuk menginap di Homestay De Rasi selama 2 malam. Tentunya masa sebegini adalah waktu yang paling gembira untuk mereka sama-sama menyambut Tahun Baru Cina bersama keluarga tersayang.

Sebelum ini, ramai yang menelefon saya bertanyakan tempahan sempena Tahun Baru Cina ini samada dari mereka yang berbangsa Melayu mahupun Cina. Tetapi saya hanya mampu mengucapkan "maaf banyak-banyak kerana waktu itu homestay telah ditempah". Tidak mengapa, mungkin di lain kali mereka ini dipermudahkan dan berkesempatan untuk singgah dan menginap di homestay ini.

Sebelum itu saya juga ingin mengucapkan terima kasih buat En. Syeikh Daud atas jemputan bagi memeriahkan majlis perkahwinan anak perempuannya iaitu Ika. Tahniah juga buat En. Syeikh Daud dan isteri kerana mendapat "pangkat baru", menerima menantu lelaki dan mungkin saat paling gembira nanti bergelar 'Datuk dan Datin'...(hehehe... saya bergurau sahaja.) En. Syeikh menempah Homestay De Rasi untuk 2 malam iaitu pada 21hb hingga 23hb Januari yang lalu.

Sekian untuk kali ini, jumpa lagi.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...