Friday, October 22, 2010

Selamat Pengantin Baru

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.

Saya mengucapkan Selamat Pengantin Baru buat Miss Choo dan suami. Mereka mengadakan Majlis Perkahwinan sebelah pihak perempuan di Ampang, Ipoh pada 17hb Oktober 2010 yang lalu. Homestay De Rasi menjadi pilihan sebagai tempat penginapan untuk keluarga adik-beradik pengantin lelaki dari Jasin, Melaka.

Sehari sebelum tetamu sampai, Miss Choo menghubungi saya bertanyakan bilangan selimut dan bantal, maklumlah tetamu dari jauh dan mempunyai enam orang tetamu kecil iaitu kanak-kanak. Seperti yang saya maklumkan sebelum ini, insyaallah homestay ini sangat selesa dan terbaik untuk 4 buah keluarga (anggaran 15 ke 20 orang tiada masalah). Ditambah lagi dengan 2 buah Toto yang gebu dan bersih, pastinya tidur mereka dibuai mimpi-mimpi indah.

Selain bantal, selimut dan Toto, Homestay De Rasi juga menyediakan 3 helai sejadah untuk Muslim menunaikan solat. Tanda kiblat diletakkan di ruang keluarga. Tidak ketinggalan sabun May di setiap bilik airnya untuk kemudahan para tetamu homestay. Perkhidmatan di homestay ini hampir menyamai kemudahan di hotel tetapi bayaran sewa di sini amat berpatutan. Dengan kadar sewa RM250 semalam, kemudahan Homestay De Rasi ini mampu dinikmati oleh setiap lapisan masyarakat Malaysia.

Jumpa lagi.

"KESELESAAN ANDA KEUTAMAAN KAMI"

Tuesday, October 19, 2010

Kemudahan Tetamu

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.
Di sini saya sertakan lagi gambar-gambar kemudahan yang terdapat di Homestay De Rasi, Ampang Ipoh Perak. Semuanya untuk kegunaan dan keselesaan tetamu semasa menginap di sini.


Tikar plastik sedia untuk dihamparkan, tempat simpanannya di belakang pintu Bilik Kenanga (bilik bawah).

Saya sediakan 2 helai, sehelai mempunyai 2 keping dan sehelai lagi mempunyai 3 keping. Selesa, memang selesa jika dibentangkan di kawasan dapur. Makan-makan sambil bersembang sesama saudara-mara, meriah gituuuu...


Homestay De Rasi juga menyediakan 2 buah Toto untuk kemudahan tetamunya. Toto ini disimpan di dalam almari di Bilik Mawar dan Melor. Setakat ini 12 biji bantal dan 8 helai selimut disediakan di sini termasuk 2 buah Comforter.

Jadi jika bilangan tetamu melebihi 10 orang, termasuklah kanak-kanak tidak menjadi masalah untuk tidur dan berehat dengan selesa dan nyaman. Jika diperlukan Toto lagi pun boleh disediakan dengan bayaran RM20.00 sebuah. Sila tempah awal ya...


Mesin basuh automatik LG 6.5KG. Tempatnya di bahagian belakang rumah (bahagian berbumbung), belakang Bilik Kenanga. Hanya masukkan kain baju tetamu dan tekan sahaja suis ON dan START, segalanya selesai anggaran dalam tempoh 45 minit. Setakat ini serbuk pencuci disediakan, selagi stok masih ada.
Tuan/puan sekalian,
Kadar sewaan masih dikekalkan iaitu RM250.00 untuk semalam walaupun musim cuti sekolah. Sila buat tempahan awal untuk jaminan tempat anda sekeluarga berehat dan bermalam sebelum atau selepas menghadiri majlis perkahwinan dan sebagainya.

Sila hubungi 013-3923739 jika tuan/puan berhajat untuk menginap di Homestay De Rasi, Ampang Ipoh Perak.

Sekian.

" KESELESAAN ANDA KEUTAMAAN KAMI"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...