Wednesday, June 6, 2012

Tempahan awal Jun 2012Assalamualaikum semua...


      Sedar tak sedar, kita telah masuk ke bulan Jun 2012. Enam bulan pertama tahun 2012 telah kita lalui, tinggal lagi enam bulan untuk kita bertemu dengan tahun 2013. Jika ingatkan semula kenangan lama, terasa cepat masa meninggalkan kita. Masih terbayang lagi peristiwa 'bersejarah' dalam hidup saya, tanggal 16hb Jun 1999 iaitu hampir 13 tahun yang lalu. Bermulanya sebuah kehidupan ke alam pekerjaan, semasa itu terasa indahnya dunia kerana impian telah menjadi kenyataan...heheheee..( terasa jiwang la pulak..)

              Pada 2hb Jun yang lalu, Homestay De Rasi telah menerima tetamu dari negeri Pahang Darul Makmur. Tempahan ini telah dibuat oleh Pn. Zuraini (Pn. Ju) pada 15hb Februari yang lalu iaitu lebih kurang awal 4 bulan dari tarikh masuk. Pn. Ju dan suami En. Rahim telah melawat homestay ini dan setelah mereka berpuas hati barulah mereka membuat tempahan. Mereka menempah homestay ini sebagai tempat persinggahan keluarga menantu sempena majlis perkahwinan anak sulung mereka pada 3hb Jun yang lalu.

             Cerita mereka lagi, semasa majlis pertunangan anak mereka dahulu, (tarikhnya saya sudah lupa) Pn. Ju ada menelefon saya bertanyakan Homestay De Rasi. Makanya pada masa itu dengan dukacitanya saya memaklumkan bahawa tarikh tersebut telah ditempah oleh orang lain. Susulan dari peristiwa itu, Pn. Ju dan suami bertekad untuk menempah awal kerana mereka sangat berharap untuk menempatkan keluarga menantu mereka di homestay saya ini. Katanya lagi homestay saya ini selesa, luas dan sejuk, maklumlah lokasinya terletak di depan padang, angin sentiasa keluar masuk.

           
              Kunci homestay telah diambil oleh anak Pn. Ju, Nurfayyadhah tepat jam 2.00 petang Jumaat itu. Senang hati saya jika kunci telah diserahkan kerana tidak perlu tertunggu-tertunggu kedatangan tetamu. Harapan saya semoga semua tetamu yang hadir selesa dan gembira semasa menjadi tetamu Homestay De Rasi.

              Ucapan Selamat Pengantin Baru buat Fazdlinda dan Firdaus, semoga berbahagia sehingga ke akhir hayat...aminnn..


Sekian, jumpa lagi.           '' KESELESAAN ANDA KEUTAMAAN KAMI "

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...