Wednesday, April 11, 2012

Tempahan Pn. Siti Nurshiha pula..

As Salam...

             Apa khabar saudara/ri sekalian, moga sihat dan ceria-ceria selalu hendaknya. Saya dan keluarga seperti biasa, sihat walafiat seadanya. Kadang-kadang itu rasa hendak demam juga, almaklumlah saya ini ada baby kecil, si manja saya Nur Husna Nadiah baru masuk 9 bulan. Tengah sibuk merangkak-rangkak, panjat sana-sini dan pastinya perlu diawasi sepanjang masa. Tidur malam saya pun kurang lena, asyik-asyik bangun untuk menyusu badan.

             Apa pun saya gembira dan sangat bersyukur dengan kehidupan saya sekarang, dikelilingi anak-anak tersayang serta tidak lupa suami yang 'ringan tulang', En. Dzul yang sentiasa siap-sedia untuk memasang cadar dan sarung bantal, dia nie dulu kerja askar, ..heheee...                                                        haiii....


                                                saya la husna tu....


                                                 seriusnya muka dia...

           

                 Sudah panjang pula cerita anak saya. Jom kita balik semula ke bab homestay. Pada 29hb Mac yang lalu, Pn. Siti Norshiha Mhd. Fadzil dari Telok Bahang, Pulau Pinang telah membuat tempahan Homestay De Rasi. Dia menempah homestay untuk tempoh semalam iaitu pada 7hb-8hb April 2012.

                 Sampai tarikh yang dijanji, sebaik sahaja mereka sampai di depan homestay terus Pn. Siti menelefon saya. Nasib baik juga jarak rumah saya ke homestay ini cuma '2 langkah' sahaja, jadi dalam masa kurang 2 minit sahaja saya telah sampai di homestay untuk menyambut semua tetamu saya. Mereka sampai dengan 3 buah kenderaan, PJB ****, PFV **** dan PEL ****.

               Mereka sekeluarga berhajat mahu berjalan-jalan di Ipoh ini sambil membawa ibu tersayang. Pn. Siti ini dulu, pada akhir tahun 90-an pernah menuntut di PUO (JKA), serba-sedikit dia masih ingat jalan di sini. Tetapi biasalah pantai pun berubah, inikan pula Bandaraya Ipoh yang begitu pesat membangun. Mungkin dulu tiada lagi GIANT, TESCO dan LWOT.

              Di mana ada pertemuan pastinya akan ada perpisahan. Begitulah juga dengan tetamu saya kali ini. Kakak ipar Pn. Siti telah merancang, jika mereka sampai lagi di homestay saya ini, mereka akan masak-masak dahulu dan membawa periuk nasi elektrik sekali. Senang mereka mahu menjamu selera pada bila-bila masa. Untuk pengetahuan semua, di sini saya tidak menyediakan dapur untuk memasak, hanya disediakan pemanas air dan pembakar roti sahaja.


Sekian dahulu buat kali ini, jumpa lagi di lain kesempatan...byeee....


 
'' KESELESAAN ANDA KEUTAMAAN KAMI "
No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...