Sunday, November 20, 2011

Moga selamat semuanya...As Salam semua...

              Hari ini, Ahad 20hb Nov 2011 berlangsungnya majlis perkahwinan anak perempuan Pn Asma dan En. Satar di Halaman Ampang Mewah ini. Meriah betul, khemah-khemah telah siap dipasang sejak hari Khamis lagi. Di surau semalam pula kelihatan beberapa periuk lauk-pauk sedang dimasak. Hari Jumaat itu juga saudara-mara Pn. Asma dan En.Satar telah sampai di Ipoh ini.

              Sempat juga Pn. Asma memaklumkan kepada saya yang pada hari Jumaat itu telah diadakan majlis pertunangan anak perempuan sulungnya. Hanya ucapan Selamat Bertunang dan Selamat Pengantin Baru buat kedua-dua anak Pn. Asma ini, moga kebahagiaan sentiasa mengiringi perjalanan kehidupan kalian.            
             Sempena majlis pertunangan dan perkahwinan kedua-dua anaknya itu, Pn Asma telah memilih Homestay De Rasi sebagai tempat penginapan buat saudara-maranya dari Kelantan. Pn. Asma telah menempah empat buah homestay di sekitar Ipoh ini, tetapi Homestay De Rasi yang paling hampir dengan rumah Pn. Asma. Jadi sangat mudahlah sekiranya saudara-maranya mahu membersihkan diri, berehat-rehat serta bersiap-siap untuk bertandang ke rumah Pn. Asma pada bila-bila masa.

          Sebenarnya Pn. Asma telah menempah homestay untuk tempoh 2 malam iaitu dari 19hb sehingga 21hb. Nov 2011, tetapi setelah ramai saudara-mara yang datang pada hari Jumaat itu, Pn Asma memohon saya untuk menambah awal satu malam untuk saudara-maranya menginap di homestay ini iaitu pada petang Jumaat 18hb Nov 2011.

         Saya dengan penuh rendah diri membenarkan mereka masuk awal ke homestay, dengan niat hati untuk membantu sesama insan sewaktu mereka dalam kesusahan. Terharu saya melihat gelagat anak-anak saudara perempuan Pn Asma dalam memilih bilik yang paling mereka disukai di homestay ini.
            Apa pun, bagi saya selaku Tuan Rumah sangat mengalu-alukan kehadiran semua tetamu saya ini. Syukur juga kerana mereka menggunakan mesin basuh yang jarang-jarang sangat di'ON'kan itu. Pandai juga mereka membuat ampaian kain-baju di bahagian belakang homestay itu. Semoga mereka selesa dan gembira semasa menginap di Homestay De Rasi ini.

Sekian dahulu, jumpa lagi.''KESELESAAN ANDA KEUTAMAAN KAMI "


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...