Thursday, September 15, 2011

Sambutan Aidilfitri 1432 (2011)

As Salam semua...

Belum terlambat untuk saya mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri buat semua tetamu dan bakal tetamu Homestay De Rasi ini. Semoga Aidilfitri kali ini memberi seribu kebahagiaan untuk semua. Tahun ini (2011) saya menyambut Aidilfitri di Melaka, bersama ayah ibu mentua dan ipar-duai saya di sana. Beginilah saya setiap tahun, saya akan mengikut giliran beraya samada di kampung saya, di Kampung Gajah atau di Air Molek, Melaka sebelah suami saya.

Untuk mengelakkan sebarang masalah sepanjang minggu tersebut, Homestay De Rasi memohon 'cuti' seminggu iaitu dari 29hb Ogos hingga 4hb Sept 2011. Untuk memudahkan semua, saya telah menyatakan perkara ini dalam ruangan pengumunan. Walaupun begitu, masih ramai yang bertanyakan tarikh 30hb dan 31hb Ogos itu dan pastinya saya 'mengecewakan' mereka ini.

Tetamu pertama bulan Syawal 1432 ini adalah En. Basaruddin Bin Ali Hassan dari Tmn Pelangi di sini. Beliau menempah homestay ini untuk tempoh semalam iaitu pada 9hb Ogos- 10hb Ogos untuk kegunaan saudara-maranya dari Johor bagi majlis perkahwinan anaknya. Terima kasih Pak Din atas cenderahati yang comel dan sedap itu.
Sekian, jumpa lagi.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...