Sunday, March 13, 2011

Tetamuku...30 orang

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Apa khabar semua, harapan saya moga kalian sihat walafiat dan ceria-ceria selalu. Terlebih dahulu ingin saya mengucapkan Selamat Pengantin Baru buat Elliani Binti Mohamed Saaid dan suami. Semoga mahligai yang baru dibina ini sentiasa dibajai dengan kasih sayang dan perasaan keinsanan yang mendalam. Hidup berumahtangga banyak dugaannya, maka hadapilah dengan penuh kesabaran.

Saudara-mara sebelah suami Elliani, katanya dari Perlis telah menginap di Homestay De Rasi selama semalam. Dengan menaiki 6 buah kenderaan, mereka berkonvoi ke Ipoh ini dan menjadi tetamu saya. Rasanya bilangan tetamu ini sudah 'pecah rekod', paling ramai dalam sejarah perkhidmatan homestay ini. Apa pun yang penting mereka berpuas hati. Sempat juga tadi saudara suami Elliani 'menemuramah' saya, tanya itu dan ini.

Bayangkan dengan bilangan tetamu 30 orang (dewasa 20 orang dan kanak-kanak 10 orang), macam-macam benda terjadi. Malam tadi, dekat 10.30 malam suami Elliani menelefon saya menyatakan pintu bilik bawah terkunci. Saya yang sedang tidur terasa macam bermimpi bercakap dalam telefon, kena ambil masa sedikit untuk betulkan pemikiran, maklumlah ibu mengandung ini 'pick-up' nya lambat sedikit. Nasib baik juga rumah saya ini dekat, maka masalah dapat diselesaikan dengan cepat.

Sampai sini dahulu, jumpa lagi di lain kesempatan.


 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...