Friday, January 14, 2011

Selamat Tahun Baru 2011

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua...

Hee..heee...agak lambat ucapan saya ini tetapi pada hari ini dan ketika ini baru saya termampu untuk melakukannya. Alhamdulillah, syukur saya kepadaNya kerana kesihatan saya semakin memuaskan. Pada awal minggu ini saya sudah ada selera makan tengahari dan petang, jadi dengan 'semangat waja' dan hati yang berkobar-kobar 'gembira' saya telah ke Klinik Kesihatan Hillcity untuk membuat 'kad merah'. Dan yang paling 'gembira' ialah berat saya telah naik ke 53kg, padahal pada 22 Dis 2010 (tahun lepas) berat saya hanya 46kg. Mungkin saya telah melepasi 'saat-saat genting' dan pastinya kandungan makin membesar dan sihat hendaknya.

Hujung tahun 2010 dan awal 2011, Homestay De Rasi telah mencipta sejarah dalam hari tempahannya. Tempahan paling lama telah dipegang oleh tetamu ini, iaitu Cik Hjh. Mahzam. Mulanya beliau menempah 3 malam sahaja untuk majlis perkahwinan anak Pn. Hjh. Endon tetapi 2 hari sebelum hari itu, beliau bertanyakan kesediaan saya untuk menerima tempahan sehari lebih awal dari yang dijangkakan. Demi tetamu saya yang khabarnya datang dari jauh, iaitu Singapura, jadi saya terima. Bila kata 'terima' dilafazkan, maka jadilah saya 'lipas kudung'. Dan alhamdulillah segalanya selesai dengan selamat.

Tetamu bulan Januari 2011 ini diikuti pula dengan En. Teh Hieng Full untuk tempahan 2 malam iaitu dari 14hb hingga 16hb. untuk keluarganya dari Kedah. Selamat Pengantin Baru buat En. Teh dan isteri, moga berbahagia selamanya. Saya juga mendoakan agar kehidupan En. Teh dan isteri lebih mendapat kebahagiaan dan kemakmuran di masa-masa akan datang.

Sekian, jumpa lagi.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...